Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Οκτωβρίου 15, 2022

Καλημέρα αναγνώστες του blog!

Σε αυτό το θέμα, θα δείτε πως ανεφοδιάζονται με νερό τα περίφημα πυροσβαστικά ελικόπτερα Erickson Skycrane Helicopter.

Ακολιυθούν μερικά στοιχεία για αυτά τα περίφημα ελικόπτερα:

Το Sikorsky S-64 σχεδιάστηκε ως μια διευρυμένη έκδοση του πρωτότυπου ελικοπτέρου γερανού, Sikorsky S-60. Το S-64 είχε έναν κύριο ρότορα έξι λεπίδων και τροφοδοτήθηκε από δύο κινητήρες Pratt & Whitney JFTD12A turboshaft 4.050 άξονες (3.020 kW). Το πρωτότυπο S-64 πέταξε για πρώτη φορά στις 9 Μαΐου 1962 και ακολούθησε δύο ακόμη παραδείγματα για αξιολόγηση από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Οι Γερμανοί δεν έκαναν παραγγελία, αλλά ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών έβαλε μια αρχική παραγγελία για έξι ελικόπτερα S-64A ( με την ονομασία YCH-54A Tarhe). Επτά παραλλαγές S-64E κατασκευάστηκαν από την Sikorsky για την πολιτική αγορά.

Τον Μάρτιο του 1975, ένα Skycrane χρησιμοποιήθηκε για την ανύψωση τμημάτων της ανώτερης δομής κεραίας του Πύργου CN στο Τορόντο του Καναδά.

Αρχικά ένα προϊόν Sikorsky Aircraft, το πιστοποιητικό τύπου και τα δικαιώματα κατασκευής αγοράστηκαν από αυτά από την Erickson Air-Crane το 1992. Από τότε, η Erickson Air-Crane έχει γίνει ο κατασκευαστής και ο μεγαλύτερος χειριστής S-64 Aircranes στον κόσμο και έχει κάνει πάνω από 1.350. αλλαγές στις δυνατότητες του αεροσκάφους, των οργάνων και του ωφέλιμου φορτίου του ελικοπτέρου. Το Aircrane μπορεί να εφοδιαστεί με μια σταθερή επιβραδυντική δεξαμενή 2.650 US gal (10.000 L) για να βοηθήσει στον έλεγχο των πυρκαγιών από θάμνους και έχει αποδειχθεί αξιοθαύμαστα σε αυτόν τον ρόλο. Το ελικόπτερο μπορεί να ξαναγεμίσει ολόκληρη τη δεξαμενή του νερού σε 45 δευτερόλεπτα από μια νεροτσουλήθρα πάχους 18 ιντσών (46 cm).

Τα αεροσκάφη S-64 έχουν πωληθεί στις ιταλικές και κορεατικές δασικές υπηρεσίες για καταστολή πυρκαγιάς και καταστολή έκτακτης ανάγκης. Όσοι βρίσκονται στο στόλο της Erickson Air-Crane εκμισθώνονται παγκοσμίως σε οργανισμούς, εταιρείες και υπηρεσίες της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη χρήση στην καταστολή πυρκαγιάς, την πολιτική προστασία, την κατασκευή βαρέων ανελκυστήρων και τη συγκομιδή ξυλείας. Η Erickson κατασκευάζει νέα S-64, καθώς και ανακατασκευάζει τα υπάρχοντα CH-54.

Ο Erickson δίνει σε καθένα από τα S-64 του ένα ατομικό όνομα, το γνωστότερο "Elvis", που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αυστραλία παράλληλα με το "The Incredible Hulk" και το "Isabelle". Άλλοι χειριστές, όπως οι Siller Brothers, έχουν ακολουθήσει τους Sikorsky S-64E, Andy's Pride. Το Erickson S-64E με το παρατσούκλι "Olga" χρησιμοποιήθηκε για να ανυψώσει το πάνω τμήμα του Πύργου CN στη θέση του στο Τορόντο, Οντάριο, Καναδάς

Πηγή


G. Traveller


G. Traveller

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου